Noutati

 

În perioada 12-15 mai, la Cartagena de Indes, Columbia, a avut loc Conferinţa Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare. Marea Lojă Naţională din România a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, de Marele Maestru Radu Bălănescu şi de Marele Maestru din Trecut Eugen Ovidiu Chirovici.

Marea Lojă Naţională din România (MLNR) şi Marea Lojă a Rusiei şi-au depus candidatura pentru organizarea  celei de-a XIII-a Reuniuni a Conferinţei Mondiale, care, potrivit regulilor în vigoare, urmează să aibă loc în Europa, în 2014.

Sâmbătă, 14 mai 2011, participanţii la lucrări au desemnat prin vot Marea Lojă Naţională din România drept gazdă a evenimentului, care va avea loc la Bucureşti.

Desemnarea Marii Loji Naţionale din România este cel mai important succes al Masoneriei Universale Regulare din România, din 1993 şi până acum.  Menţionăm că lucrările Conferinţei Mondiale reprezintă, la un interval de 18 luni, cel mai important eveniment al Masoneriei Universale Regulare,  desfăşurându-se de fiecare dată pe alt continent.

Mai mult, în perioada noiembrie 2012-mai 2014, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, Radu Bălănescu, devine Preşedinte Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

 

Ceremonia de Inspectie a celor 11 comanderii componente ale Marii Comanderii a Cavalerilor Templieri din Romania efectuata de catre Prea Eminentul Mare Maestru al Marii Garnizoane a Cavalerilor Templieri William H. KOON II Castelul Corvinilor din Hunedoara 14 mai 2011